Tuesday, February 4, 2020

Prajitura Televizor

Ingrediente

  • Blat pandispan:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Blat maro:
  • 5 oua mici
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 120 g unt
  • 3 lg cacao
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 150 g zahar
  • un pachet unt
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • un borcan gem de caise
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare



Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand. Se adauga apa si se bat din nou spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se pune in doua reprize, amestecand usor pana la incorporare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30-35 de minute (testul scobitorii). Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Blat maro: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Untul la temperatura camerei se mixeaza spuma, se adauga pe rand cate un galbenus, apoi cacaoa. Se toarna alternativ faina si laptele, apoi se incorporeaza spuma si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Cantitatea se imparte in doua parti egale si se coc pe rand doua foi in aceeasi tava in care s-a copt si blatul de pandispan.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune pe foc si se lasa pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine.

Sirop: Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si esenta de vanilie.

Asamblare prajitura: Se ia o foaie maro si se asaza pe o tava. Se unge cu jumatate din crema. Blatul de pandispan se unge pe o parte cu gem de caise. Se asaza partea unsa peste blatul maro cu crema. Se insiropeaza apoi blatul de pandispan, dupa care se unge din nou cu gem. Se pune si restul de crema, apoi se asaza cea de-a doua foaie maro.

Se da la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment